Voortgang voedselbossen?

Begin maart van dit jaar hebben wethouder Mike van der Geld en burgemeester Jack Mikkers enkele bomen gepland in het Kanaalpark, als herdenkingsplek voor de Coronaslachtoffers. Die herdenkingsplek lag bij de entree van het nieuwe openbare voedselbos dat daar komt, was de boodschap. De gemeenteraad van Den Bosch heeft al enkele keren te horen gekregen dat er gewerkt wordt aan (twee) voedselbossen, ook een breed gedragen wens van de raad. Maar tot dusver is er – behalve die mooie entree- nog bitter weinig geregeld omtrent het voedselbos in het Kanaalpark.

En dat ligt allerminst aan de initiatiefnemers. Een stichtingsbestuur, een groep enthousiaste vrijwilligers en 10.000 euro extern geld. Dat is er in korte tijd geregeld door de initiatiefnemers achter Voedselbos Woest. Maar zij weten – behalve de locatie van de entree dus- niet eens precies waar die twee hectare voedselbos mag komen. Ook over het andere geplande (niet openbare) voedselbos – tussen het Engelermeer en de A59- horen we vooralsnog weinig concreets. Na technische vragen van 25 januari 2021 kregen we alleen als antwoord ‘De verwachting dat (de voedselbossen) zowel bij het Engelermeer als in het Kanaalpark nog dit jaar gerealiseerd gaan worden’. Via de initiatiefnemers, Land van
ons en de Voedselboskabouters, horen we wel dat er al een en ander in gang is gezet en verder wordt voorbereid, maar daarover willen we ook graag meer informatie.

Kortom; Een voedselbos oprichten samen met bewoners. Dat past precies binnen de ambities van het Bestuursakkoord: #duurzaam, #vernieuwend en #samen. De Bossche Groenen zou het fijn vinden als dat #sneller kan.

Daarom stelde Rianneke Mees schriftelijke vragen aan het college. Lees de vragen mbt voortgang voedselbossen.

Lees een artikel uit het Brabants Dagblad:  Bos van hoop en troost.