Interview bossche omroep: de visie van raadslid judith Hendrickx

Interview Judith Hendrickx Bossche Omroep

Alle raadsleden van de gemeente ‘s-Hertogenbosch worden geïnterviewd door De Bosche Omroep. Deze week is Judith aan de beurt. Je leest het volledige interview hier:

Raadslid is geen fulltime baan. Wat doe je verder?

“Naast mijn werkzaamheden voor de gemeenteraad ben ik actief voor de waterschaps-partij WaterNatuurlijk. Een partij met een hart voor groen! Daarnaast ben ik als onderzoeker actief voor verschillende rekenkamers. Als lid van de Rekenkamer controleer en adviseer ik het gemeentebestuur op tal van dossiers. En misschien wel mijn belangrijkste activiteit is het opvoeden van mijn twee kinderen. Met mijn gezin voel ik me in het mooie ’s-Hertogenbosch gelukkig en breng ik graag tijd met hen door.”

In stadsparken wordt niet gebouwd

“De komende jaren moeten er veel huizen gebouwd worden. Ook in onze stad. Ik wil dat er betaalbare woningen komen en dat we stoppen met de uitverkoop van (sociale) huurwoningen. Waarom verkopen terwijl de wachtlijsten alleen maar oplopen? Dat moet stoppen. Nieuwe huizen bouwen is belangrijk, maar niét in onze stadsparken. Wat mij betreft gaan daarom de bouwplannen in o.a. het Prins Hendrikpark, waar je mij hier ziet staan, niet door. In de steeds drukker wordende stad zijn ook plekken nodig waar mensen kunnen sporten, recreëren en ontmoeten. We moeten juist zorgen voor extra groen, bomen en parken. In een groene omgeving voelen mensen en dieren zich fijner en gelukkiger. Bomen zorgen voor schone lucht en verkoeling in de zomer.”

Investeren in buurten en wijken

“Veel inwoners maken zich zorgen over hun inkomen. Door de oplopende prijzen hebben ze steeds minder te besteden. Daarom vind ik dat de gemeente goed moet kijken waaraan ze haar geld uitgeeft. Wat mij betreft investeren we meer geld in het opknappen van de buurten en wijken door bijvoorbeeld het aanplanten van meer bomen en struiken. Met het plaatsen van meer zitbankjes en het creëren van groene pleintjes kunnen mensen samenkomen. Met de toenemende eenzaamheid is het creëren van mogelijkheden om elkaar te ontmoeten van groot belang. Maar ook doordat groepen inwoners steeds minder geld te besteden hebben, wordt het recreëren dichtbij huis steeds belangrijker.”

“Tot slot, ik merk dat inwoners vaak hele goede ideeën hebben als het gaat om hun wijk of buurt. Het stadbestuur doet daar nog te weinig mee. Wat mij betreft krijgen inwoners meer zeggenschap en wordt inbreng van burgers serieus genomen. Nu staan mensen nog te vaak aan de zijlijn en worden niet gehoord. Dat moet echt anders.”

Met dank aan de Bossche Omroep voor het interview. Zij hebben het zelf ook gepubliceerd op hun eigen website. Klik hier.

Twitter: @BosscheGroenen
Instagram:@debosschegroenen
Facebook: De Bossche Groenen