De Graafse Akker voor altijd

Gisteren was er een mooi feest op de Graafse Akker. Er werd alvast gevierd dat de akker binnenkort officieel eigendom wordt van Stichting Transfarmers. Iedereen die de akker een warm hart toedraagt was welkom. En uiteraard waren wij ook van de partij. We steunen dit stadslandbouw initiatief al jaren en zijn ontzettend blij dat deze groene oase op Oost behouden blijft voor toekomstige generaties. Tijdens het feest werd het ‘blote voeten pad’ geopend. Kinderen en volwassenen kunnen nu wanneer ze willen lekker even met blote voeten over (en door) verschillende natuurlijke materialen lopen. Er was taart, muziek en een heuse bruiloft. Alle aanwezigen, de wijk, de stad, iedereen trouwde afgelopen zaterdag met de Graafse Akker. Voor altijd een mooi stukje groen voor onze stad behouden.
Daar worden wij ontzettend blij van!

In het afgelopen jaar hebben meer dan 1000 mensen een donatie gedaan aan de crowdfunding voor de aankoop van de Graafse Akker. Hiermee werd een groot deel van het benodigde bedrag opgehaald. De Bossche gemeenteraad stemde op 31 mei jl. dan ook (bijna) unaniem vóór de motie van De Bossche Groenen om het restbedrag te financieren en daarmee de aankoop te steunen. Hiermee is de missie geslaagd en blijft de buurtakker bewaard voor de stad: één groot groen en sociaal openlucht buurthuis waar iedereen welkom is. 

Op donderdag 21 juli 2022 worden in het bijzijn van de notaris handtekeningen gezet en is de aankoop van de akker definitief.

09-07-2022 Den Bosch Graafse Akker viert 10-jarig bestaan. Foto: Sandra Peerenboom