Burgemeester krijgt sint-cadeau van Bossche Klimaatcoalitie

Burgemeester Jack Mikkers kreeg op 5 december een ‘Sinterklaas klimaatcadeau’ van de Bossche Klimaatcoalitie. Het bestond uit een Sinterklaasgedicht met daarin 50 concrete beleidsmaatregelen die lokaal zijn in te voeren om daarmee de klimaatdoelen van Parijs te halen. Onze fractie ondersteunt dit initiatief uiteraard van harte!

Den Bosch in 2045 klimaatneutraal

De gemeente ’s-Hertogenbosch heeft aangegeven in 2045 klimaatneutraal te willen zijn. Daarvoor is ongeveer een vervijfvoudiging van de huidige klimaat-inspanningen nodig ten opzichte van de periode 1990-2020. De Bossche Klimaatcoalitie (bestaande uit mensen vanuit de Grootouders voor het Klimaat, de Bossche Milieugroep, de Jonge Klimaatbeweging, Extinction Rebellion, Milieudefensie en bezorgde Bosschenaren) wil het stadsbestuur helpen om de door haar gestelde ambitie te bereiken. Want volgens hen gaat het nu nog niet snel genoeg.

Wat kan de gemeente direct doen?

De 50 punten die de Bossche Klimaat Coalitie aanstipt bij het gemeentebestuur zijn op te delen in tien thema’s waarmee direct gestart kan worden. Rob vertelt in de video hieronder alvast drie maatregelen aan Judith. Wil je het gedicht en alle punten (met uitleg) lezen? Klik dan hier voor het volledige document.