NK Tegelwippen, ook in Den Bosch!

Supergoed nieuws! Wie zijn of haar tuin onttegelt, mag de tegels tot 30 september gratis afvoeren bij het milieustation. Dat verzoek deed De Bossche Groenen al verschillende keren en nu is het College van Gemeente ‘s-Hertogenbosch om! De actie is gekoppeld aan het NK Tegelwippen en er zijn wel enkele voorwaarden (zie hieronder), maar dit is gewelidig. Zo wordt het voor meer mensen mogelijk om de tuin te vergroenen. En het gaat er niet om wie er wint, maar om hoeveel mensen er meedoen bij het NK Tegelwippen.
De details: dit staat er in de antwoorden op schriftelijke vragen van Bosch Belang over de voorwaarden:
We bieden aan dat bewoners hun tegels gratis kunnen afvoeren bij de milieustraat. Dit aanbod loopt tot 30 september 2021.
− Het ophalen van tegels is maatwerk. We kunnen dit aanbieden bij herinrichting van de openbare ruimte, indien dit vooraf in het bestek is afgesproken. Ook bij vergroeningsacties van de woningbouwverenigingen worden tegels opgehaald, mits het aantal tegels voldoende omvang heeft en onderdeel is van de actie van de woningbouwcoöperaties.
− We gaan samen met de lokale tuincentra (Groenrijk ‘s-Hertogenbosch & Intratuin Rosmalen) vier actiedagen in juli 2021 organiseren waarin deelnemende inwoners hun tegels kunnen afvoeren. Als blijk van waardering ontvangen zij planten ter waarde van € 5 (tegel eruit, groen erin!).
− Daarnaast gaan we op buurt- en wijkniveau onttegel acties ondersteunen. Indien een buurt zich aanmeldt kunnen we voor 30 september 2021, op enkele locaties in de Gemeente ’s-Hertogenbosch, een puincontainer plaatsen voor de afvoer van de gewipte tegels.
− De acties voor het storten van tegels richten zich op inwoners van onze gemeente, die deelnemen aan het NK-tegelwippen. Inwoners dienen hun tegels inclusief bewijsfoto’s aan te melden op de website van de landelijke organisatie van het tegelwippen. Deze insteek is het minst fraudegevoelig, doordat inwoners niet zomaar hun tegels kunnen afvoeren.
Meer info: https://nk-tegelwippen.nl/