Motie: introduceer Doneer-ringen in Den Bosch

Statiegeld hoort niet in de afvalbak. Plastic flesjes ook niet. Daarom introduceert The Happy Activist de DoneerRing in Nederland. Een ijzeren ring rond vuilnisbakken waar mensen hun statiegeld flesjes in kunnen zetten, zodat anderen ze op een waardige manier kunnen verzamelen voor statiegeld. Deze ring is al in meer dan 100 Duitse steden geïnstalleerd, en altijd met enthousiaste reacties tot gevolg.

The Happy Activist zoekt een stad die gratis 10 ringen (als proef) wil ophangen om zo te zorgen voor meer bewustwording rondom statiegeld, meer plastic en glasafval in het recycle proces te krijgen en een extra zakcentje voor stadsgenoten. Wat ons betreft doet Den Bosch mee aan deze actie. Daarom dienden we deze week een motie in met daarin de volgende vragen:

  • De Bossche Groenen verzoekt het college om te onderzoeken of ‘s-Hertogenbosch kan deelnemen aan de actie van The Happy Activist en daaraan mee te doen als dat nog kan. 

Als dat niet zo is dan: 

  • Te onderzoeken of er in ‘s-Hertogenbosch DoneerRingen kunnen worden gemaakt (of aangeschaft) en geplaatst. En daarbij ook te bekijken of die opdracht aan een Bossche Sociale ondernemingen (PSO) kan worden gegund en er vervolgens voor zorg te dragen dan de ringen zo snel mogelijk worden opgehangen. 

Zodra er meer bekend is over deze motie lees je het op onze website en socials.