Meer maatwerk voor Bossche retailers

Sinds 10 februari mogen ook niet-essentiële winkels open voor ‘click & collect’ klandizie. Dat biedt perspectief voor onze ondernemers. En dat is hard nodig; twee derde van de Nederlandse winkeliers zegt de vaste lasten geen twee maanden meer op te kunnen brengen onder het huidige beleid. De helft heeft geen middelen meer voor de voorjaarsinkoop

Helaas zien we op deze manier ook in onze binnenstad een stijgend aantal ondernemers die steeds moeilijker het hoofd boven water kunnen houden. Afgelopen maand sloot bijvoorbeeld het toonaangevende Oerwoud in de Vughterstraat haar deuren. De snoepwinkel in de stad mag openblijven maar dit healthcafé kon niet voldoen aan de eisen… Als we de Bossche binnenstad levensvatbaar willen houden, hebben we dit soort kenmerkende unieke zaken keihard nodig.

De Bossche Groenen ziet mogelijkheden voor dit College om door het leveren van maatwerk verdere uitval in het retailaanbod in onze stad te voorkomen. Den Bosch is een typische winkelstad met vele unieke winkeltjes en echte publiekstrekkers (PLANT won de tweede prijs ‘Most Innovative Start Up’ bij de Dutch Retail Experience Awards 2020!) die we moeten proberen te behouden voor de stad. Zodat we na deze crisis nog steeds een levendige binnenstad hebben. Daarover hebben we vragen gesteld aan het College.

Lees de vragen ‘Meer maatwerk voor Bossche retailers’

Bekijk een item van Dtv Den Bosch