Filmmaker | muzikant | verbinder | ondernemer

Stijn is veel bezig met duurzaamheid en het milieu. Als filmmaker wil hij anderen inspireren om ook tot actie over te gaan. “Ik geloof dat de wereld er heel anders uit ziet, als iedereen doet waar hij een fonkeling van in z’n ogen krijgt. Die fonkeling probeer ik in mijn video’s vast te leggen.”

Daarnaast is hij enorm druk met bomen. In opdracht van MeerBomenNu (van onder andere Urgenda) redt Stijn jonge boompjes van de maaiers van de gemeente. Die worden daarna – met de hulp van honderden vrijwilligers – verplant naar een locatie waar ze wel gewenst zijn. “Het concept is super eenvoudig en levert een enorme bijdrage aan de strijd tegen hittestress en voor biodiversiteit.”

Is er dan nog tijd over? Jazeker. Stijn is ook heel actief in en rondom Minitopia en zijn eigen natuur-inclusieve STinyHouse. Hij laat zien hoe we meer in harmonie en verbinding met de natuur kunnen leven. “Mensen zeggen wel eens dat we zo ver van de natuur zijn geraakt, dat we niet meer terug kunnen. Onzin! Een stap terug kan een enorme stap voorwaarts zijn!” 

Creativiteit is volgens Stijn een vereiste om de problemen in de huidige samenleving aan te kunnen pakken. “Muziek en cultuur zie ik daarom graag terug in het basisonderwijs. Tevens ben ik een groot voorstander van de lokale economie en het basisinkomen. Op die manier kan iedereen met een fonkeling in zijn ogen, vanuit zijn eigen talent, zich inzetten voor de samenleving.”