dj | gastheer in een restaurant

Stijn (1973) woont in de wijk die op nummer één staat in alle tips van toeristische gidsen over Den Bosch: de Uilenburg. Het Montmartre van het Zuiden heeft verder niet zoveel last van alle bezoekers. Over het algemeen is het er bijzonder gemoedelijk. En dat is precies waar Stijn van houdt. Maar kunnen we wel even stoppen met dat achterlijk harde rijden aan de Sint Janssingel? Maak je Stijn bijzonder blij mee.

“Ik ben voorstander van een groenere stad. Dat houdt onder andere in dat ik meer groen wil zien in de openbare ruimte, denk aan de Markt en de centrale straten in de stad. Ik ben ook voor het behoud van parken en wil dat er meer groene zones gecreëerd worden in de stad.”

Stijn woont in de buurt van de Sint Janssingel en daar wordt belachelijk hard gereden door veel auto’s. “Dat is levensgevaarlijk en maakt veel lawaai. Ik zou graag zien dat er meer straten autoluw worden gemaakt. Ik wil liever alleen bestemmingsverkeer in de stad, zodat we al het onnodige autoverkeer uitbannen.”

“Verder zullen we op allerlei vlakken moeten verduurzamen, willen we de aarde en haar bronnen behouden voor toekomstige generaties. Dit is geen idealisme of linkse hobby, maar pure noodzaak. Ik ben blij dat De Bossche Groenen die noodzaak inziet en zich inzet voor duurzame doelen.”

In zijn vrije tijd is Stijn regelmatig op de Tramkade te vinden. Een plek die meer aandacht verdient. “Dat gebied zou een permanente culturele bestemming moeten krijgen – inclusief nachtvergunningen – zodat het nachtleven kan blijven groeien en zich kan ontwikkelen. Voor jongeren is uitgaan en cultuur erg belangrijk. Het is goed voor hun ontwikkeling. Bij een gebrekkig aanbod vertrekken ze naar andere steden. En als je die groep jonge mensen kwijt bent, ontstaat er een slaapstad zonder vernieuwende ideeën en startups.”