Basisteam Politie Den Bosch

Op haar werk is ze vooral druk met het blauw, maar in de tijd die overblijft is groen wat haar in beweging brengt. Monique (1967) is een geboren Bosschenaar. Ze noemt het wonen hier een groot geluk. “Een stad die zo dichtbij het groen ligt, met het Bossche Broek, de Moerputten en de Gement. Waar vind je dat nog?”

Toch is het voor haar nog niet groen genoeg. Monique ziet nog veel plekken in de stad waar bomen en struiken bij zouden kunnen. Lege grasveldjes in wijken en parken, langs bermen en taluds. “Bosjes en houtwallen in steden zorgen voor een grote CO2-opname en zijn daardoor erg waardevol.”

Via haar project – via MeerBomenNu – wil ze overtallige nieuwe boompjes redden van de maaimachine. Voordat er gemaaid wordt, halen Monique en haar collega’s de bomen uit de grond om ze vervolgens op een andere plek in te kunnen graven. “We hebben nu ruim 1000 boompjes gered van de klepelmachine. Die krijgen vanuit de bomenhub van Minitopia allemaal een mooie nieuwe groeiplek.”

Meer bomen betekent meer schone lucht. Maar Monique hoopt ook op meer elektrisch rijden. “De gemeente doet momenteel te weinig om bezitters van vervuilende brommers te motiveren om naar elektrisch vervoer over te gaan. Hier zou subsidie voor vrijgemaakt moeten worden.”