eigenaar misterorange.nl

Misschien dat bij de naam Michael Thelen geen belletje gaat rinkelen. Maar zeg Mr. Orange en Bosschenaren weten meteen over wie je het hebt. Mr. Orange heeft tien jaar een vintagewinkel in tweedehands meubels en kleding gehad met de gelijknamige naam. Eerst op de hoek van de Van Berckelstraat en later in de Orthenstraat.

Nu heeft hij een meubel-stoffeer-atelier aan de Copernicuslaan. En af en toe een pop-up store, zoals bij de tentoonstelling over de jaren tachtig in het Noord-Brabants Museum afgelopen najaar en nu in de Vughterstraat met vintage carnavalskleding. Alles wat Mr. Orange maakt, opnieuw stoffeert en verkoopt, is hergebruikt materiaal. Met name ‘50-‘60-70’s design.

“Ik vind het belangrijk dat spullen een tweede leven krijgen en er zodoende minder wordt weggegooid. Veel vintage spullen zijn duurzamer en degelijker gemaakt en ik geef ze graag een tweede leven.  Zo vermaak ik bijvoorbeeld reststoffen van eerdere stoffeerklussen en oude stalenboeken tot een patchwork-lap waarmee ik stoffeer.”

Michael deelt de visie van De Bossche Groenen dat recycling bijdraagt aan een beter milieu. “Dat patchwork is ondertussen zo’n beetje een huismerk geworden. Wat daar weer van overblijft gebruik ik als inpakmateriaal voor verzending van producten uit de webshop van www.misterorange.nl.”