zwangerschapsyoga docent | doula

Laura (1973) is regelmatig getuige van het meest intieme dat er bestaat: het begin van een nieuw leven. En dat blijft bijzonder. “Het is echt een voorrecht om ouders te mogen begeleiden voor, tijdens en na een bevalling. Juist het zien van al die kleintjes, maakt dat ik wil zorgen voor een gezonde, groene en sociale wereld. Nu en in de toekomst.”

Laura groeide op in een gezin waar duurzaamheid een grote rol speelde. “Mijn ouders waren bouwbioloog en architect. Dat betekent dat wij veel bezig waren met bewust en gezond leven, wonen en werken. Dat is altijd belangrijk geweest, ook voor mij.”

“Ik woon met mijn partner en twee kinderen in de nieuwe eco wijk ‘Bewust Wonen Werken Boschveld’. Het is er heel fijn wonen en de grote binnentuin zorgt voor een groene oase van ruimte, middenin de drukte van de stad. Dat is ook heerlijk voor de kinderen om in te spelen en avonturen te beleven.”

Geen zware industrie
Laura en haar medebewoners hebben een paradijs gecreëerd, waarin duurzaamheid, samenleven en groen centraal staan. De asfaltcentrale is echter dichtbij. En die zware industrie zorgt voor ernstige luchtvervuiling. “We zijn heel blij dat De Bossche Groenen zich inzet tegen dit soort industrie. Die zou echt geen plek meer moeten hebben in een stad als Den Bosch. Ook brengt de locatie meer (onnodig) verkeer, geluids- en lichtoverlast met zich mee dan ik verwacht had.  Daar zou ik graag verandering in zien.”