clustercoördinator bij een gemeente | secretaris van het bestuur van De Bossche Groenen

Eefje (1973) mist de stad. Hoewel ze na een relatiebreuk een fijn huis gevonden heeft in Vught, voelt ze zich het meest verbonden met Den Bosch. Hiervoor woonde ze in Boschveld. Een wijk waar veel verbeterd is. Maar Eef waarschuwt ook: niet alles moet ‘veryuppen’.

“Ik heb een zwak voor multiculturele wijken. Ik geniet van de manier waarop mensen elkaar proberen te vinden, te begrijpen en te helpen. Er zijn veel mooie initiatieven in Boschveld, zoals de Copernikkel, de Boschveld Wereldkeuken en de Boschveldtuin. Hierdoor ontstaat verbinding tussen de bewoners van de wijk. Dat maakt mensen trots. De wijk is enorm veranderd de laatste jaren, ten goede. Waar voor gewaakt moet worden, is dat de wijken om het centrum niet ‘veryuppen’. Deze wijken moeten voor iedereen betaalbaar blijven.”

Hoewel Eef bijzonder veel houdt van de stad, is ze ook dol op de natuur. Idealiter komen die twee samen. “Er mag nog veel meer groen in de stad. Niet alleen wij mensen hebben daar baat bij. Voor alle levende wezens om ons heen is dat goed. Dieren vinden gemakkelijker voedsel en schuilplekken als wij meer groen naar de stad brengen.”

Dankzij haar bestuursfunctie bij De Bossche Groenen is Eef nauw verbonden met de stad. “Dit is een partij die echt luistert naar inwoners en zich actief inzet voor een betere wereld. Ik ben trots dat ik hier onderdeel van mag zijn.”