Kijkradio 1 : Radio De Bossche Groenen over woningnood

Vanuit een koude caravan bespreken presentator Eef van Opdorp en side kick Judith Hendrickx lokale thema’s waar alle Bosschenaren het warm van krijgen. Denk aan cultuur, klimaat of de problemen van werkende armen.

De eerste aflevering staat online en gaat over woningnood. Wat gebeurt er als woningcorporatie Zayaz aan ex-krakers het vertrouwen en de verantwoordelijkheid geeft om zelf een bouwproject te starten? Dan krijg je Boschgaard; een prachtig voorbeeld van hoe het wel moet. Toekomstig bewoner Jochem Kromhout vertelt over de bijzondere samenwerking, het hergebruik van bouwmaterialen en de kracht van de Graafsewijk.

Ook Bijke Aarts komt aan het woord. Een alleenstaande moeder met twee kinderen die veroordeeld is tot particuliere huur. Daar betaalt ze de hoofdprijs voor. Ze geeft aan wat zij vindt dat er moet gebeuren in het woningbeleid, aangezien er zoveel meer alleenstaanden in hetzelfde schuitje zitten.

In het vaste item ‘Het Doorgeefluik’ geeft partijleider Judith Hendrickx aan waar Bosschenaren op de woningmarkt tegenaan lopen. Ze legt uit hoe we de woningnood moeten aanpakken: te beginnen met een stop op de verkoop en sloop van ruim 1.000 sociale huurwoningen. 

Wekelijks zullen er in aanloop naar de verkiezingen nieuwe afleveringen online komen. Aankondigingen volgen via de social media van de partij.

Abonneer je op Kijkradio De Bossche Groenen.