Agenda

Laden Evenementen

WEK DE NACHT TOT LEVEN! Debat RUW/Huis73

02.11.2023 @ 20:00 22:00

HUIS73, HINTHAMERSTRAAT 72-74

HINTHAMERSTRAAT 72-74
's-Hertogenbosch,
Bekijk de site van Locatie

Waar blijft de levendige nachtcultuur van Den Bosch? De stad mist een bloeiend nachtleven. Café’s genoeg om te borrelen, maar daarbuiten is het snel gedaan. Nu is het volgens de Nachtburgemeesters tijd om daar wat aan te doen: de stad mag echt bruisender. Want het nachtleven heeft zoveel meer te bieden dan “flügels hakken in de Lalalaa.”

BORRELSTAD

Kan Den Bosch met haar ‘bourgondische’ borrelcultuur zich eigenlijk een bruisende nachtcultuur voorstellen? We doen een greep uit de plannen van omringende steden: nachtfestivals op speciaal daarvoor geselecteerde plekken en nachtclubs met diverse culturele en muzikale programmering. Of een muziekpodium met verrassende nacht-programmering? Wat te denken van innovatieve 24-uurs concepten en nachtrestaurants die de nacht met de dag verbinden. Het is allemaal mogelijk, als je je niet te veel aantrekt van de gevestigde orde.

NACHTVISIE

In Den Bosch ontstaat nu ruimte voor een heuse nachtvisie. Een gemeente kan met zo’n visie sturen door bijvoorbeeld plekken aan te wijzen, speciale vergunningen voor nieuwe concepten mogelijk te maken of startsubsidies aan te bieden. En een gemeente kan nieuwe spelers werven om de veelzijdigheid van de Bossche nacht te vergroten. Ook kan de stad kiezen voor grotere veiligheid in de nacht voor nu kwetsbare groepen zoals de LGBTQ+ gemeenschap.

Krijgt Den Bosch haar zinderende nachtcultuur met de vernieuwende nacht-ondernemers die daarbij horen? Kan commerciële en culturele nacht-programmering samengaan? En wát precies heeft Den Bosch dan nodig? Daarover gaan we in gesprek met een keur aan gasten uit de Bossche nachtcultuur, onder leiding van een verrassend presentatie-duo! Meer informatie en aanmelden kan hier.