Agenda

Laden Evenementen

Inspiratiemiddag ‘degrowth’

Rob van der Rijt, oprichter van het Klimaatplein, deed onderzoek naar ontgroeien en geeft op deze bijeenkomst een introductie op dit thema. Ook geeft hij aan welke mogelijkheden er zijn om ontgroeien in de praktijk te brengen. 

10.11.2022 @ 16:30 18:00

Appèl Holding

Mammoet 2
Den Bosch, 5236 NV Nederland
Bekijk de site van Locatie

Sinds een jaar of twee zie je in de wetenschap en de media steeds vaker het woord ontgroeien (of het Engelstalige degrowth) terug als antwoord op de ecologische en sociale crises waarin we verkeren. Is het mogelijk om door te ontgroeien de aarde leefbaar te houden voor toekomstige generaties, en vooral: Hoe doe je dat dan als onderneming?

Rob van der Rijt, oprichter van het Klimaatplein, deed in samenwerking met enkele kennisinstellingen onderzoek naar ontgroeien en geeft op deze bijeenkomst een introductie op dit thema. Ook geeft hij aan welke mogelijkheden er zijn om ontgroeien in de praktijk te brengen. 

Cecile Theunissen, Manager MVO/KAM bij Appèl, weet vanuit de praktijk te vertellen hoe Appèl bijdraagt aan duurzaamheid. Hoe gaan zij verspilling tegen en via welke methode proberen zij zo duurzaam als mogelijk te ondernemen? Kom 10 november naar de Duurzaam Doen bijeenkomst om dit te ontdekken. 

Programma inspiratiemiddag

16.00 uur: Ontvangst en drankje
16.30 uur: Welkomstwoord Hans van Veen, algemeen directeur Appèl Holding
16.35 uur: Introductie ontgroeien door Rob van der Rijt
16.55 uur: Duurzaam ondernemen in de praktijk door Cecile Theunissen
17.15 uur: 3 stellingen voor het publiek: discussie
17.30 uur: Afronden en naar de borrel
18.00 uur: Einde