Fractie boekt succes: huurders Tramkade kunnen een jaar langer blijven

Goed nieuws voor de gebruikers van De Tramkade: de huurders hoeven niet al in augustus 2025 te vertrekken, vanwege de geplande vernieuwing van het gebied. Dit betekent dat zij nog ruim een jaar langer kunnen blijven. Onze fractie heeft zich hier de afgelopen maanden intensief voor ingezet en we zijn heel erg blij dat onze inspanningen resultaat hebben opgeleverd. Het besluit van de gemeente voorkomt niet alleen leegstand, maar biedt ook zekerheid aan de huidige huurders. Precies datgene waar wij als partij al maanden om vragen. 

Helaas hebben een aantal creatievelingen al besloten te vertrekken na een brief van de deurwaarder, waarin stond dat zij per 1 januari weg moesten. Voor hen komt dit nieuws te laat. Wij zien dit  als een gemiste kans en zullen de wethouder hierop bevragen. Dit had anders aangepakt kunnen worden.

Toch overheerst een gevoel van blijdschap voor de pioniers die nog aanwezig zijn. We blijven ons inzetten voor hun belangen. Onze fractie zal in de raad aandringen op het behoud van een plek waar experimenten en creatieve initiatieven kunnen floreren. Zelfs als het gebied rondom de Tramkade anders wordt vormgegeven. Wij vinden dat de doeners en makers ook in de nieuwe plannen ruimte moeten krijgen. Dit blijft een speerpunt op onze agenda voor de komende jaren.